Cukinija jau seniai yra viena mėgstamiausių daržovių, iš kurios galima paruošti paprastų, skanių ir greitų patiekalų. Cukinijų su parmezanu receptas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 2 vnt.;
– parmezano, 70 g;
– druskos, pipirų, prieskonių
; – džiūvėsėlių, 70 g; –
aliejaus, 2 valg.
Kepimo procesas
Cukiniją supjaustykite apskritimais – ne plonais ir ne storais
. Sudėkite cukiniją į maišelį, įberkite druskos, pipirų, džiūvėsėlių ir tarkuoto sūrio.
Maišelį stipriai suplakite, tada cukinijos apskritimus sudėkite ant kepimo skardos
.
Viršų apibarstykite maišelyje likusiu mišiniu
. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite cukinijas apie 20-25 min.
Patarimas: be džiūvėsėlių ir tarkuoto sūrio, į faršą įberkite tarkuoto česnako ir smulkiai supjaustytų žolelių, taip pat galite įberti šiek tiek kardamono, tada iškeptos cukinijos bus panašios į mėsos patiekalą.
Patiekite cukinijas su įvairiais vasariškais padažais iš grietinės ir žolelių, tarkuoto agurko, česnako ir garstyčių. Iškeptos cukinijos dera su jaunomis, virtomis bulvėmis, orkaitėje keptomis bulvėmis arba paprasta bulvių koše.