Skanios turkiškos bandelės! Minkštos, sluoksniuotos ir labai aromatingos: gaila, kad niekada anksčiau taip jų negaminau.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Achma – tai tradicinės turkiškos bandelės, pasižyminčios minkštumu, erdvia tekstūra ir sodriu kreminiu skoniu. Jos dažnai parduodamos Turkijos kepyklose ir yra populiarus pusryčių ar užkandžių patiekalas.

Pagrindinis achma kepinių bruožas – švelni, sluoksniuota tešla, minkoma su daug sviesto, kuris suteikia kepiniams ypatingą tekstūrą. Dažniausiai jos ruošiamos be įdaro, tačiau yra variantų su sūriu, mėsa ar šokoladu

. achma puikiai dera su puodeliu turkiškos arbatos ar kavos, o dėl savo aromato ir skonio yra mėgstamas kepinys ne tik Turkijoje, bet ir daugelyje kitų šalių.

Sudedamosios dalys:

  • Pienas – 100 g;
  • vanduo – 100 g;
  • šviežios mielės – 21 g;
  • cukrus – 60 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • kiaušinio baltymas – 1 vnt;
  • augalinis aliejus – 60 g;
  • miltai – 450 g;
  • sviestas – 80 g;
  • kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • kepimo milteliai – ½ šaukštelio.

Achma bandelių paruošimas:

Sumaišykite vandenį su pienu, supilkite cukrų ir mieles, išmaišykite ir palikite 15 min. Supilkite baltymus ir augalinį aliejų, druską ir išmaišykite

. Supilkite miltų mišinį ir ant stalo 7-8 min. minkykite minkštą, elastingą tešlą. Palikite tešlą augaliniu aliejumi pateptame ir celofanu uždengtame inde 1 val.

Tada išminkykite tešlą ir palikite ją 15 minučių. Tešlą rankomis ištempkite į ploną stačiakampį sluoksnį

. Tešlos sluoksnį patepkite minkštu sviestu ir vizualiai padalykite į 3 stačiakampius. Du stačiakampius sulenkite į vidurį, prieš tai kiekvieno

REKOMENDUOJAME:  Gaminsiu juos visą vasarą. Neįtikėtinai skanūs cukinijų kotletukai: paprastas receptas

stačiakampio

paviršių

patepdami sviestu. Kelis kartus sulenkite stačiakampį į kvadratą. Išlyginkite kvadratą į didesnį sluoksnį, padalykite į 1-2 cm storio juosteles

. Kiekvieną

juostelę

susukite ir sujungę galus suformuokite didelius bandeles. Sudėkite bagelius ant kepimo skardos ir uždenkite celofanu, palikite 20-30 minučių.

Вкуснейшие турецкие булочки! Мягкие, слоистые и очень ароматные: зря так раньше не готовила

Aptepkite bandeles kiaušinio trynio ir kepimo miltelių mišiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.

Вкуснейшие турецкие булочки! Мягкие, слоистые и очень ароматные: зря так раньше не готовила

Jei neturite pektelio, jį galite pakeisti pienu.

Вкуснейшие турецкие булочки! Мягкие, слоистые и очень ароматные: зря так раньше не готовила

Gausite minkštas aukso spalvos turkiškas bandeles.

Receptas parengtas pagal kulinarinio kanalo „Cooking with Tanya 2.0” vaizdo įrašą.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku