Tarasovienė įsileido į virtuvę ir pagamino iš to, kas liko: „Nelabai estetiška, bet ekonomiška“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Violeta Tarasovienė Lietuvoje garsėja ne tik stipriu ir užburiančiu balsu, bet ir įgūdžiais virtuvėje. Apsilankiusi TV3 laidoje „Atliekų kultūra“ papasakojo, kaip neišmesti nesunaudotų produktų ir iš jų pasigaminti skanų patiekalą.

„Jei namuose liko nesunaudotas mėsos gabaliukas – vištiena, kiauliena, ar tai jautiena, yra greitas receptas, kurį galite išmėginti. Tai yra fahita. Nelabai estetiškai atrodo, bet ekonomiška“, – teigė žinoma moteris. 

Meksikietiškai „Fahitai“, arba paprasčiau „tortilijai“ reikės: 

  • 3 paprikų;
  • 2 svogūnų;
  • 1,5 česnako skiltelių;
  • aštresnių prieskonių pagal skonį;
  • mėsos likučių;
  • tortilijų.

Padažui:

  • šiek tiek jogurto;
  • šlakelio citrinos sulčių;
  • druskos pagal skonį;
  • 1,5 česnako skiltelių’
  • šiek tiek kalendros;
  • krapų arba petražolių. 

Paprikas supjaustome juostelėmis, pjaustome svogūną ir dedame apkepti į keptuvę. Dedame ir aštresnius prieskonius. Nors tai meksikietiškas patiekalas, galima naudoti bet kokius prieskonius, esančius namuose. Susmulkiname česnaką ir jį taip pat dedame į keptuvę. 

Supjaustome mėsą ir ją taip pat dedame į keptuvę su daržovėmis. 

Gaminame padažą. Į jogurtą dedame citrinos sultis, druską, smulkintą česnaką, smulkintą kalendrą ir krapus arba petražoles. Gerai išmašome. Galima pagardinti aštresniais prieskoniais. 

Ant tortilijos lakšto dedame daržovių ir mėsos mišinį, ant jo pašlakstome pagaminto padažo. 

Tortiliją sulankstome ir apkepame.

Skanaus!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku