Bulvių kotletai su dešrelėmis – paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas, kuriame dera pažįstami ir mėgstami ingredientai. Auksinė plutelė, traški išorė ir minkštas, aromatingas bulvių košės su dešrelėmis įdaras viduje – puikus pasirinkimas sotiems ir paguodžiantiems pietums ar vakarienei.
Šį patiekalą ypač mėgsta jaukių namų virtuvės patiekalų mėgėjai, nes jame dera ir bulvių švelnumas, ir sodrus dešrelių skonis.
Bulvių kotletus su dešrelėmis lengva paruošti, tačiau kartu jie gali tapti tikru atradimu tiems, kurie ieško paprastumo ir skonio derinio.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: virtos bulvės – 4 vnt;
- dešrelės – 3 vnt;
- Miltai – 2 valg;
- Sviestas – 20 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Augalinis aliejus.
Bulvių kotletų su dešrelėmis paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, įdėkite į jas sviesto ir išminkykite iki košės. Dešreles sutarkuokite stambia tarka ir kartu su druska bei miltais sudėkite į bulvių košę, išmaišykite.
Iš masės suformuokite nedidelius kotletukus.
Keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos.
Į bulvių košę taip pat galite įdėti žolelių ir džiovintų česnakų. Gausite paprastus bulvių kotletukus su dešrelėmis.