Pomidoras yra bene neįprasčiausia uoga mūsų šalyje. Botaniškai ši uoga labai skiriasi nuo mums visiems pažįstamų braškių, serbentų ir gervuogių. Tačiau pomidorai turi tam tikrą pranašumą prieš kitas uogas.
Pomidoruose yra daug vitaminų ir mineralų. Juose gausu cinko, kuris naudingas gyvenantiems sausumos regionuose. Juose taip pat yra vario ir fosforo, skaidulų ir pektino.
Be to, net ir perdirbti pomidorai nepraranda savo naudingų savybių.
Mes jums pasakysime, kaip marinuoti pomidorus ir kopūstus žiemai.
2 litrų stiklainio marinuotų pomidorų su kopūstais ingredientai:
- Pomidorai – 750 g;
- Kopūstai – 250 g;
- Saldžiosios paprikos – ½ vnt.;
- Morkos – 1/3 vnt.;
- Česnakas – 4 gvazdikėliai;
- Krapai – skėčiai;
- Petražolės – krūva;
- Kvapieji pipirai – 3 vnt.;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt.;
- Lauro lapas;
- Actas 9% – 5 šaukštai;
- Cukrus — 2 šaukštai;
- Druska – šaukštai.
Marinuotų pomidorų su kopūstais paruošimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstą, o papriką supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite ir sudėkite į kopūstą kartu su paprikomis.

Į sterilizuotą stiklainį įdėkite krapų šakelę, česnaką, petražoles, kvapiuosius pipirus, pipirų grūdelius ir lauro lapą. Pomidorų ir kopūstų mišinį sluoksniais sudėkite į stiklainius, pripildydami juos iki viršaus.

Užpilkite pomidorus ir kopūstus stiklainiuose verdančiu vandeniu, apvyniokite juos rankšluosčiu ir uždenkite dangčiu. Po 20 minučių nupilkite vandenį iš stiklainių į puodą ir užvirinkite.
Į stiklainius supilkite porą šaukštų cukraus ir šaukštą druskos.

Į stiklainius įpilkite acto ir užpilkite verdančiu vandeniu iš puodo. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis.

Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti. Tai puiki alternatyva įprastiems marinuotiems pomidorams.

